Ha konténer, akkor áruszállítás, építkezés vagy ipari létesítmény. Többnyire ez jut róla az emberek eszébe. Most megmutatjuk, mennyire alul értékeljük a konténereket.

Ez a csodálatos modern otthon Ausztráliában épült, konténerekből!
Ez egy figyelemre méltó kísérlet arra, hogy létrehozzunk valami különlegeset, valami szokatlant, de könnyen beszerezhető anyagokból. Todd Miller (ZieglerBuild) tervezte, és talán az egyik legeredetibb lakás Gracevilleben –  Brisbane külvárosában, Ausztráliában. A konténerház 31 konténer felhasználásával épült, és kb. 700 négyzetméternyi területű, 3 emeletet foglal magában, kifogástalan felszereltséggel.
Amikor Todd Miller megtervezte ezt a kiváló lakóhelyet, különös figyelmet szentelt annak, hogy a beltéri és a kültéri területek közötti átmenet zökkenőmentes legyen. A 4 hálószoba és a számtalan kényelmi funkció, különleges, jól szeparálható életterek, a rengeteg hely biztosítja a magánéletet a család minden tagja számára. A tervezés azonban nem csak az épület belsejére korlátozódott, a szabadban lenyűgöző, hívogató sósvizű medencével és egy sor bonyolult graffiti mintával ad ki egyfajta alkalmi modernizmust.

29293 eddig 7 ma