A gyerekek alapjáraton szeretik összegyűjteni a számukra fontos dolgokat. Vagyis nem, szeretnek mindent összegyűjteni, mert az fontos nekik. Így pontosabb a megfogalmazás. De mit tegyünk, ha már zúdul ki a gyerekszobából a sok cucc és jó lenne valahova elvarázsolni őket?

Ilyenkor jöhetnek mentőövként a különféle kreatív tárolási lehetőségek, amiket csak meg kell találni. Ez nem is olyan nehéz feladat, amennyiben jó helyen keressük a megoldást.

Sokszor előfordul, hogy a mindennapi rohanásban nincs időnk alaposan és mélységekbe menően rendet rakni a gyerekszobában, de valahogy mégis ki kéne néznie a lurkók birodalmának. Ilyenkor menthetnek meg minket a rendetlenségtől a mindent elnyelő öblös szekrények. Ezek segítségével néhány perc alatt egy átlátható, rendezett gyerekszobát kaphatunk. Még ha nem is sikerül kiszelektálni a felesleget, de egy élhető terület a végeredmény. Ezt hívjuk mi gyors tűzoltásnak.

Egy másik, rendkívül praktikus tárolási lehetőség az úgynevezett hálós tárolók. Igen, arra gondolunk, ami csüng a plafonról és látszólag semmi haszna azon kívül, hogy arrébb kell lökdösni, ha éppen útban van. Hihetetlen mennyiségű játékot képes elnyelni. Persze nem a több kilós társasokról vagy hasonlókról beszélünk, hanem például tökéletes plüsstároló. Nagyon sok plüsst lehet benne elhelyezni, amire főleg akkor jövünk rá, amikor a csemete kipakolja az egészet, mi pedig a rendetlenség láttán eltűnődünk, hogy honnan is szerzett ennyi plüssfigurát ilyen rövid idő alatt. Ezért, ha van rá lehetőség, alkalmazzuk bátran, ezzel is nyerünk egy kis helyet a szobában.

Jó ötlet lehet még a rendetlenség gyors megszüntetésére a játéktároló láda. Ha fel szeretnénk dobni a gyermek szobáját, akkor választhatunk belőle olyat, amin a kedvenc mesehőse szerepel, így nagyobb élvezettel fogja használni. Fiúk számára például tökéletes választás lehet a Verdás Összehajtható Játéktaroló Láda. Minden játszótárs irigykedni fog, ha meglátja.

Ha ötletes és mutatós dologra vágyunk, ahová kipakolhatjuk azokat a dolgokat, amik a szoba díszére válnak, akkor érdemes elgondolkodni a látványpolc beszerzésén. Ezekre nyugodt szívvel pakolhatunk könyveket, vagy éppen összerakott LEGO-kat, kisautókat, XBOX kontrollert, de akár órát, díszgyertyát vagy bármit, amit a gyermek mutatgatásra érdemesnek talál. Ez a tökéletes megoldás az önfényezésre, hiszen ezek vannak szem előtt, így mindenki azt látja, amit mutatunk a szobából.

Számos olyan ágyat kapni, ami nem rendelkezik ágyneműtartóval. Éppen ezért érdemes kihasználni ezt a helyet, ami rendelkezésünkre áll, hiszen számos dolgot tarthatunk az ágy alatt. Természetesen ebben az esetben mindenképp fontos, hogy olyan dobozokban tegyük ezt, ahol nem nagyon porosodhatnak a tárgyak. Sőt, ezen felbuzdulva találkoztunk már olyan bútorral, amit direkt úgy alakítottak ki, hogy minél több minden férjen bele az erre a célra kialakított rekeszekbe, például választhatunk tárolós pótágyat.

Ha még nem találtuk meg az ideális megoldást, mindenképp érdemes itt körülnézni, hiszen számtalan jó ötlet és az ehhez kapcsolódó gyermekbútorok állnak a rendelkezésünkre, például a Kandy gyerekbútor kínálatában.

2968 eddig 1 ma