Egészen különleges építészeti megoldás látható Szingapúrban, a Marina Bay-ben. 2012-ben az ökoturizmus jegyében a város déli részén létrehozták a Paradise Gardens By The Bay-t, és ott “elültettek” 18 úgynevezett szuper fát (Supertrees), amik egyben egyfajta függőleges kertek is, és esővíz tárolók.

Ez a projekt része a belvárosi kerület átépítésének, ami reményeik szerint így öko-turisztikai célponttá válik, és sokan látogatnak majd el ide a világ minden tájáról, akik környezetileg fenntartható építészet iránt érdeklődnek.
A “fák” magasság 25 és 50 m között változik, minden szuper fa megidézi a trópusi virágokat és a különböző páfrányokat, melyek átszövik az acélvázat. A széles lombkorona a hőmérséklet szabályozására is szolgál. A négy focipálya méretű felületen 220.000 növény kap helyet, melyeket a világ minden tájáról szereznek be, és mindegyiknek megfelelő körülményeket teremtenek.

A fák között van híd is (128 és 22 méteresek), és a látogatók elé így fentről csodálatos panoráma nyílik. A 11. fában napelemek segítségével állítanak elő elektromos áramot, ezzel világítják meg éjszaka a parkot.

Szuper-fák11

SINGAPORE-BAY-GARDEN

Journalists walk on the Supertree Aerial Walkway that links the giant concrete supertrees at Gardens by the Bay in Singapore

Szuper-fák3

Szuper-fák4

Szuper-fák5

Szuper-fák6

Szuper-fák7

Szuper-fák8

Szuper-fák9

Szuper-fák10

5490 eddig 1 ma